Personální zajištění a kontrola – management

 

Otázka: Personální zajištění a kontrola

Předmět: Management

Přidal(a): Verunka S.

 

Personální zajištění

  • zahrnuje zvyšování kvalifikace, plánování, získávání, rekvalifikace, výběr pracovníků, hromadné a odměňování pracovníků

 

Získávání pracovníků

  • potřeba zaměstnanců může být pokryta z uvnitř pracovníků podniku

výhody: pracovník má podnik a rychlejší zaškolení, motivace na postup, odpadají náklady s náborem, podnik zná pracovníka a ví, co od něj čekat

nevýhody: pracovník nepřinese nic nového

  • z pracovníků mimo podnik: inzerce, agentury, úřady práce

 

Výběrové řízení

  • neexistuje jednotný postup, v menších firmách si vybírají své budoucí pracovníky vedoucí, velké firmy – samostatný útvar personální, které se tímto zabývají na personálním vrcholu

 

Nástroje výběru podniků: písemnosti (životopis, osobní dotazník)

  • pohovor se zájmem o zaměstnání
  • testování pracovníka (praktická zkouška)
  • kontrola referencí

 

  • zvyšování kvalifikace (rekvalifikace) pracovníků: není nutností každého pracovníka ale i podniku se liší profesního zařazení (dělníci, mistři) může jít v rámci pracovního procesu i mimo něj, školení v rámci podniku, zajišťování odborné instituce (konzervatoře)

 

Hodnocení pracovníků

  • je nedílnou součástí personální politiky, je-li vykonáváno správně, pomáhá rozvíjet kvalifikaci pracovníků a motivuje je k vyšším výkonům

hodnotí se: chování v práci i mimo ní, pracovní nasazení, osobní charakterové rysy

 

Kontrola

  • řídící činnost, prostřednictvím které se zajišťuje a hodnotí splnění stanovených cílů
  • proces sledování rozborů a přijetí závěrů v souvislosti s odchylkami mezi plánem a skutečností
  • plní funkci zpětné vazby

 

funkce kontroly:

  • ekonomická: jde o využití rezerv, odstranění chyb
  • sociální: přispívá ke zlepšení vztahu uvnitř pracovního kolektivu, správně a objektivně hodnotí práci
  • psychologická: posiluje pocit odpovědnosti za vykonanou práci

 

  • kontrola musí být účinná, jinak dochází k negativním vlivům – krádeže, ztráty, nepořádek na pracovišti

 

Druhy kontroly:

  • podle místa kontroly:
    • přímá: je prováděna přímo na pracovišti (inspekce, inventura)
    • nepřímá: je to kontrola dokladů, hlášení, porady

 

  • podle časového hlediska:
    • předběžná: probíhá před nějakým rozhodnutím
    • průběžná: probíhá během plnění úkonu (dispečink výroby)
    • následná: provádí se po splnění rozhodnutí

 

  • podle funkce:
    • dílčí: zaměřuje se pouze na určitou část
    • kompletní: kontroluje vše

 

  • podle toho, kdo kontrolu provádí:
    • interní: provádí ji pracovníci v podniku
    • externí: provádí ji někdo z vnějšku

 

  • podle doby trvání:
    • nepřetržitá: sebekontrola, požární hlásiče
    • občasná: pravidelná – pravidelná kontrola, inventarizace
    • občasná: nepravidelná – přepadová (náhodná) kontrola, inventura

 

  • podle způsobu hodnocení:
    • slovní: hodnocení pracovníků
    • hmotná: kontrola množství vyrobených výrobků
    • hodnotová: kontrola splácení úvěrů

 

  • s výsledky z kontroly je třeba seznámit nadřízené i podřízené






—————————————————————————

 Stáhnout práci v PDF  Upozornit na chybu

 Učebnice k maturitě  Maturitní kurzy

 Učebnice k VŠ přijímačkám  Kurzy na přijímačky

—————————————————————————

Další podobné materiály na webu: